Wanneer u door ziekte of trauma langdurig huis zit is het niet meer grappig.

Of wanneer u allerlei dingen niet meer durft omdat u onzeker bent; of last hebt van angst of gebrek aan zelfvertrouwen; of steeds ruzie hebt met uw partner of andere huisgenoten; of nachten wakker ligt en/of last hebt van piekeren etc.

Misschien kunt u zelf een lijstje maken met wat u blijvend zou willen verbeteren aan de kwaliteit van uw leven?

En maak vervolgens eens een overzicht hoeveel u uitgeeft aan uw uiterlijk (kapper, make-up, anti rimpel créme, kleren, schoenen, botox enzovoort) en aan uitjes zoals: restaurant- en cafébezoek, concerten, festivals.

Allemaal belangrijk, noodzakelijk en leuk, maar in geen permanente investering in uw levensgeluk.

Natuurlijk: u heeft er plezier van, maar het is niet blijvend.

Het afgeknipte haar groeit weer aan en ondanks de dure anti rimpel créme word u toch gewoon oud. Het etentje/borrelen is gezellig maar een week later heeft u weer een nieuwe boost nodig om u lekker te voelen.

Hoeveel wil je in jezelf investeren?

Voor 470,- euro heb je al een intake én 4 sessies bij praktijk Verander nu met een gediplomeerde en gecertificeerde therapeut, en daar zult u al snel resultaat van merken.

U kunt er van uit gaan dat u met een investering van 470 euro in een tijdsbestek van maximaal 6 maanden een enorme verbetering kunt realiseren in uw welbevinden en persoonlijk functioneren.

Eentje die veelal blijvend is. Ga dus voor de investering met een hoog rendement; u bent het waard!

Vergoeding mogelijkheden voor Coaching

Optie 1: Check je CAO

Vakbonden en werkgevers zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Goed nieuws, want de kans is aanwezig dat in uw CAO een coachbudget is opgenomen. Dit bedrag is dan ieder jaar voor u gereserveerd door de werkgever en kan na overleg met de werkgever vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. Het meest voorkomende bedrag is 500,- per jaar. U kunt de CAO online vinden of bij HR opvragen.

Optie 2: Ga de mogelijkheden na bij HR

HR of personeelszaken beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling zeer goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd. Heeft u nog niet om een coachbudget gevraagd? U kunt sowieso alvast een intake gesprek of beoordelingssessie plannen. U kunt dan met mij bespreken hoe u een coachbudget met HR kunt bespreken. Ik kan tevens een passende offerte voor uw bedrijf maken waarin duidelijk het nut en doel van de coaching staan vermeldt mocht u dat willen.

Optie 3: Ga de mogelijkheden na bij uw manager of de directeur

Soms gaat HR over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar het kan ook uw direct leidinggevende zijn of een manager, zelfs de directie. In dit geval kunt u gerust eerst een intake of beoordelingsessie plannen met mij zodat ik u kan helpen met een plan en een offerte ten behoeve van uw werkgever.

Optie 4: Belastingaftrek voor ondernemers

Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Optie 5: Belastingaftrek voor particulieren

In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding afgetrokken worden van de inkomsten belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op uw (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht én het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro op jaarbasis.

Optie 6: Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Mocht u een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben en het traject gebruiken om weer aan de slag te gaan is de kans zeer groot dat het volledige traject vergoed wordt. Ook dit kunt u het beste vooraf informeren bij de verzekering, het UWV of zelfs de gemeente.

Optie 7: Wanneer u een UWV uitkering ontvangt

De uitkeringsinstantie (UWV) stelt geld beschikbaar voor herstel en integratie processen. Wanneer u een uitkering ontvangt kunt u bij het UWV informeren of er geld beschikbaar is. Of bespreek dit met de UVW coach.

Optie 8: Particulier tarief

Tevens bied praktijk Verander nu de mogelijkheid om coachgesprekken te voeren voor het particuliere tarief van 100 euro per sessie incl. BTW indien er geen zakelijk coachbudget is of als deze op is.

voor o.a. Chronische pijn, trauma, PTSS, hypnotherapie, Afvallen, verslaving en coaching.

Amy Van Oosterhout
Amy Van Oosterhout
5. April, 2022.
Al jaren last gehad van mijn polsen en vingers en na het testen in het ziekenhuis kwam daar het tunnel syndroom na voren. Ik zou hiervoor geopereerd worden en zou dan per kant 6 weken niks kunnen. Tot ik hoorde over hypnose tegen de pijn… natuurlijk was ik zoals ieder ander persoon als eerst zou zijn een beetje sceptisch maar wat kon het kwaad ?? Ik ben bij Belinda onder hypnose gegaan en vanaf moment één kreeg een een warm en rustig gevoel ze luisterde en stelde de juiste vragen… en daar komt die na 1 hypnose behandeling bijna pijnvrij … Ik zou het dan ook iedereen aanraden om te doen bij deze vrouw !!!
Danny Sto
Danny Sto
7. December, 2021.
Positive ervaring. Zelf ben ik zeer kritisch, nuchter en rationeel. Maar deze dame is echt goed in wat ze doet. Vertrouw, stel je open en laat je verwonderen. Sommige dingen hoef je niet te begrijpen als het maar voldoet aan je verwachtingen. In mijn geval heeft t mijn verwachtingen overtroffen. Aanrader. Punten ter verbetering: een vrij lichte omgeving ( maar wellicht is hier bewust voor gekozen) persoonlijk zou ik een dimmer op de verlichting zetten. Maar zoals ik al aan gaf….ik ben zeer kritisch en als dit het enig is….. zou ik niet weten waarom je haar niet zou bezoeken. Dankjewel voor je snelle ondersteuning. Je hebt me echt geholpen. !
Pim Bokhorst
Pim Bokhorst
14. September, 2021.
Na 36 jaar ben ik dankzij Belinda een niet roker Ik had alles al geprobeerd maar dit werkt echt! Ze is een fijne persoon , en ik voelde me erg op m’n gemak. Ben ontzettend dankbaar dat het nu wel gelukt is en zonder al te veel moeite. Van harte aanbevolen!
Marco Heerschop
Marco Heerschop
5. September, 2018.
Deze notoire roker is gestopt met roken met behulp van hypnose therapie. Belinda kan ik je echt aanraden. Super! Geen behoefte meer aan een sigaret, inmiddels al bijna 4 maanden van het roken af. Belinda weet je op de juiste manier in je onderbewuste aan te spreken. Absolute aanrader!
Sjoerd Claassen
Sjoerd Claassen
4. September, 2018.
Belinda, Heel erg bedankt voor je hulp, dat ik met jouw hulp, deze maand ben ik al 1 jaar een niet roker... ik blijf het een wonder vinden!!! Nogmaals bedankt