Geringe Kosten

Wanneer u door ziekte of trauma langdurig huis zit is het niet meer grappig.

Of wanneer u allerlei dingen niet meer durft omdat u onzeker bent; of last hebt van angst of gebrek aan zelfvertrouwen; of steeds ruzie hebt met uw partner of andere huisgenoten; of nachten wakker ligt en/of last hebt van piekeren etc.

Misschien kunt u zelf een lijstje maken met wat u blijvend zou willen verbeteren aan de kwaliteit van uw leven?

En maak vervolgens eens een overzicht hoeveel u uitgeeft aan uw uiterlijk (kapper, make-up, anti rimpel créme, kleren, schoenen, botox enzovoort) en aan uitjes zoals: restaurant- en cafébezoek, concerten, festivals.

Allemaal belangrijk, noodzakelijk en leuk, maar in geen permanente investering in uw levensgeluk.

Natuurlijk: u heeft er plezier van, maar het is niet blijvend.

Het afgeknipte haar groeit weer aan en ondanks de dure anti rimpel créme word u toch gewoon oud. Het etentje/borrelen is gezellig maar een week later heeft u weer een nieuwe boost nodig om u lekker te voelen.

Hoeveel wil je in jezelf investeren?

Voor 510,- euro heb je al een intake én 4 sessies bij praktijk Verander nu met een gediplomeerde en gecertificeerde therapeut, en daar zult u al snel resultaat van merken.

U kunt er van uit gaan dat u met een investering van 470 euro in een tijdsbestek van maximaal 6 maanden een enorme verbetering kunt realiseren in uw welbevinden en persoonlijk functioneren.

Eentje die veelal blijvend is. Ga dus voor de investering met een hoog rendement; u bent het waard!

Vergoeding mogelijkheden voor Coaching

Optie 1: Check je CAO

Vakbonden en werkgevers zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Goed nieuws, want de kans is aanwezig dat in uw CAO een coachbudget is opgenomen. Dit bedrag is dan ieder jaar voor u gereserveerd door de werkgever en kan na overleg met de werkgever vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. Het meest voorkomende bedrag is 500,- per jaar. U kunt de CAO online vinden of bij HR opvragen.

Optie 2: Ga de mogelijkheden na bij HR

HR of personeelszaken beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling zeer goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd. Heeft u nog niet om een coachbudget gevraagd? U kunt sowieso alvast een intake gesprek of beoordelingssessie plannen. U kunt dan met mij bespreken hoe u een coachbudget met HR kunt bespreken. Ik kan tevens een passende offerte voor uw bedrijf maken waarin duidelijk het nut en doel van de coaching staan vermeldt mocht u dat willen.

Optie 3: Ga de mogelijkheden na bij uw manager of de directeur

Soms gaat HR over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar het kan ook uw direct leidinggevende zijn of een manager, zelfs de directie. In dit geval kunt u gerust eerst een intake of beoordelingsessie plannen met mij zodat ik u kan helpen met een plan en een offerte ten behoeve van uw werkgever.

Optie 4: Belastingaftrek voor ondernemers

Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Optie 5: Belastingaftrek voor particulieren

In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding afgetrokken worden van de inkomsten belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op uw (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht én het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro op jaarbasis.

Optie 6: Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Mocht u een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben en het traject gebruiken om weer aan de slag te gaan is de kans zeer groot dat het volledige traject vergoed wordt. Ook dit kunt u het beste vooraf informeren bij de verzekering, het UWV of zelfs de gemeente.

Optie 7: Wanneer u een UWV uitkering ontvangt

De uitkeringsinstantie (UWV) stelt geld beschikbaar voor herstel en integratie processen. Wanneer u een uitkering ontvangt kunt u bij het UWV informeren of er geld beschikbaar is. Of bespreek dit met de UVW coach.

Optie 8: Particulier tarief

Tevens bied praktijk Verander nu de mogelijkheid om coachgesprekken te voeren voor het particuliere tarief van 100 euro per sessie incl. BTW indien er geen zakelijk coachbudget is of als deze op is.

voor o.a. Chronische pijn, trauma, PTSS, hypnotherapie, Afvallen, verslaving en coaching.