img 3079

Goede voornemens

 

Loesje zegt daarover: Ik noem ze liever experimenten 😉

Hoe leuk is dat?

Het nieuwe jaar is er, het is weer januari. De tijd van goede voornemens, stoppen met roken, afvallen, sporten en zó veel meer. Even achter het computerscherm vandaan en buiten een korte wandeling maken, vaker de trap nemen i.p.v. de roltrap of lift. Ook ik nam het mij zó vaak voor maar in de praktijk kwam er weinig van terecht. Voordat het eind maart is hebben de meeste opgegeven. Ik ben niet de enige…. Wist u dat afvallen voornemen nummer 1 is?

Afvallen, voor mij een strijd die ik nooit zal winnen lijkt het. En vele met mij. Op de meest gekke momenten lijk ik dingen in mij mond te stoppen die ik eigenlijk geeneens lekker vind. Mijn voornemen is: ik stop alleen nog maar dingen in mijn mond die ik echt lekker vind!!

Toen ik mijn praktijk begon nam ik mij voor om mensen die willen afvallen niet te helpen. Virtuele maagband blablabla, goede marketingstrategie. Afvallen is stom, mij lukte het niet en hoe geloofwaardig ben je als therapeut om cliënten te helpen om af te vallen wanneer je zelf vet overgewicht hebt?

Je raad het al; de een na de andere aanvraag om af te vallen middels hypnotherapie ontving ik in mijn mailbox. Ik zat met mijn handen in het haar; wat ging ik die mensen vertellen? Ik dé dikzak zelf.

Er kwam een cliënte binnen met een andere hulpvraag en zij vertelde mij over intermitted fasting. Persoonlijk had ik daar een paar jaar geleden nog nooit van gehoord maar ik luisterde aandachtig naar haar verhaal en begon er zelf mee. Puur als experiment, net als Loesje 😉

En wat gebeurde er was ongelofelijk; ik voelde mij een stuk beter. Als ik 16 uur per etmaal niet at voelde ik mij scherper en energieker. Oke de eerste weken waren best zwaar, hoofdpijn vooral maar dat verdween al na de tweede week. Maar afvallen ho maar. Inmiddels was ik diabeet en kreeg medicatie.

Ik zette door, hield vol en verzamelde recepten van groente/fruit shakes zonder die chemische toevoegingen. Puur natuur, ingrediënten makkelijk te koop in vrijwel elke reguliere supermarkt. En kreeg er plezier in.

Ook vond ik het leuk om cliënten te mogen begeleiden in hun proces naar een gezonde relatie met eten. Chocolade je grote valkuil? Wil je het vies vinden? Of dat het je niet meer boeit? Ik deed het. Mijn lijst met shakes, ik deelde het uit aan een ieder die het wilde proberen.

Oh wacht, proberen? Daar doe ik niet aan. We doen het! Of anders niet.

Inmiddels heb ik al vele mensen mogen begeleiden in een gezonde relatie met eten want wat bleek? De mensen die willen afvallen bleken zelden bourgondiërs. Het zat veel meer in rare eetgewoonten of onbewust verkeerde dingen eten. Bewust wist bijna eenieder wat goed en slecht is maar ze hadden wel last van een saboteur.

De een vertelde:

’Belin wanneer ik hapjes in de keuken klaar maak stop ik mijn eigen mond al vol met van alles alvorens ik de woonkamer binnen kom.’

Of

‘Wanneer ik het in huis heb kan ik er niet vanaf blijven en moet het op.’

Of

‘Door de supermark lopen en opeens ligt er van alles in mijn karretje waarvan ik weet dat het niet goed is.’

Daar ligt dus het probleem!
Nou ja onder andere dan.

Inmiddels ben ik een aantal jaren verder en ben blij te mogen en kunnen vertellen dat ik geen diabeet meer ben, geen medicatie slik en flink afgevallen ben. Intermitted fasting dank u wel!

Tevreden met mijn lijf? JA! Tevreden met mijn eetgedrag? Meestal wel.

Maar hoe leuk ik het om mensen te helpen in een soort gelijk proces? Het is werkelijk héérlijk! 

Iedereen heeft de interne saboteur. Iedereen wil er vanaf. En niemand kan er op eigen kracht bij…….maar met hypnose kun je dat wel. In slechts 4 stappen. Een duurzame verandering voor de rest van je leven.

En nee ik ben niet eng…..

Fijne goede voornemens. 

Liefs. Belinda

Laden...