suikerverslaving suiker verslaving belinda bijlsma verander nu
suikerverslaving suiker verslaving belinda bijlsma verander nu

Dagelijks trek in zoet?

Denkt u steeds aan suikerhoudende producten zoals snoep?

Waarschijnlijk bent u suikerverslaafd.

Verslaafd aan suiker dat klinkt misschien gek maar dat is het niet. In het dagelijks leven is het ook moeilijk om weg te blijven bij suiker want het zit in zoveel dingen verwerkt, lees de etiketten maar.

Het is een echte verslaving.

Misschien heeft u het niet eerder gehoord maar aan suiker kun je daadwerkelijk verslaafd raken. Baby’s kennen de smaak niet maar let eens op hoeveel kleine kinderen een snoepje vragen. Dat komt omdat ze al jong met suiker in aanraking komen en het zaadje is gepland. Aangeleerd gedrag van onze maatschappij dus.

Voor een flink aantal mensen is suiker zo’n groot probleem dat ze er echt niet van af kunnen blijven, dikker worden of zelfs nog erger, ziek kunnen worden. Iedereen weet wel dat door het eten van suiker dopamine in onze hersenen aangemaakt wordt en van dopamine word u blij. Daarom is de behoefte aan bijvoorbeeld chocolade zo groot wanneer we ons ongelukkig voelen, nietwaar dames?

Maar wat te denken van de balans in onze dagelijkse voeding? Herkent u dit: u heeft zojuist een maaltijd gegeten en u heeft erna een ongelofelijke behoefte aan iets zoets, zelfs zo erg dat u ervoor naar de winkel gaat indien het niet in huis is. De genoten maaltijd was duidelijk niet in balans voor jou.

Kunt u echt geen dag zonder suiker, dan zit u werkelijk in de probleemzone. Suiker is niet gezond en kan zelfs dingen kapot maken in uw lichaam, zo erg zelfs dat u er ziek van kan worden. Denkt u eraan om over te stappen naar light producten pas dan op want u geeft uw lichaam een signaal van zoet en het komt niet echt dus vergroot de behoefte. Om nog maar te zwijgen van die chemische toevoegingen, wilt u dat wel in uw lichaam? Toch zin in iets zoet tijdens afbouw? Dan heb ik nog wel wat tips voor u.

Wilt u af van de suikerverslaving maar dan een afspraak, in maximaal 4 afspraken resetten we samen de eetbehoefte.

Laden...