Goede voornemens

 

Loesje zegt daarover: Ik noem ze liever experimenten 馃槈

Hoe leuk is dat?

Het nieuwe jaar is er, het is weer januari. De tijd van goede voornemens, stoppen met roken, afvallen, sporten en z贸 veel meer. Even achter het computerscherm vandaan en buiten een korte wandeling maken, vaker de trap nemen i.p.v. de roltrap of lift. Ook ik nam het mij z贸 vaak voor maar in de praktijk kwam er weinig van terecht. Voordat het eind maart is hebben de meeste opgegeven. Ik ben niet de enige鈥. Wist u dat afvallen voornemen nummer 1 is?

Afvallen, voor mij een strijd die ik nooit zal winnen lijkt het. En vele met mij. Op de meest gekke momenten lijk ik dingen in mij mond te stoppen die ik eigenlijk geeneens lekker vind. Mijn voornemen is: ik stop alleen nog maar dingen in mijn mond die ik echt lekker vind!!

Toen ik mijn praktijk begon nam ik mij voor om mensen die willen afvallen niet te helpen. Virtuele maagband blablabla, goede marketingstrategie. Afvallen is stom, mij lukte het niet en hoe geloofwaardig ben je als therapeut om cli毛nten te helpen om af te vallen wanneer je zelf vet overgewicht hebt?

Je raad het al; de een na de andere aanvraag om af te vallen middels hypnotherapie ontving ik in mijn mailbox. Ik zat met mijn handen in het haar; wat ging ik die mensen vertellen? Ik d茅 dikzak zelf.

Er kwam een cli毛nte binnen met een andere hulpvraag en zij vertelde mij over intermitted fasting. Persoonlijk had ik daar een paar jaar geleden nog nooit van gehoord maar ik luisterde aandachtig naar haar verhaal en begon er zelf mee. Puur als experiment, net als Loesje 馃槈

En wat gebeurde er was ongelofelijk; ik voelde mij een stuk beter. Als ik 16 uur per etmaal niet at voelde ik mij scherper en energieker. Oke de eerste weken waren best zwaar, hoofdpijn vooral maar dat verdween al na de tweede week. Maar afvallen ho maar. Inmiddels was ik diabeet en kreeg medicatie.

Ik zette door, hield vol en verzamelde recepten van groente/fruit shakes zonder die chemische toevoegingen. Puur natuur, ingredi毛nten makkelijk te koop in vrijwel elke reguliere supermarkt. En kreeg er plezier in.

Ook vond ik het leuk om cli毛nten te mogen begeleiden in hun proces naar een gezonde relatie met eten. Chocolade je grote valkuil? Wil je het vies vinden? Of dat het je niet meer boeit? Ik deed het. Mijn lijst met shakes, ik deelde het uit aan een ieder die het wilde proberen.

Oh wacht, proberen? Daar doe ik niet aan. We doen het! Of anders niet.

Inmiddels heb ik al vele mensen mogen begeleiden in een gezonde relatie met eten want wat bleek? De mensen die willen afvallen bleken zelden bourgondi毛rs. Het zat veel meer in rare eetgewoonten of onbewust verkeerde dingen eten. Bewust wist bijna eenieder wat goed en slecht is maar ze hadden wel last van een saboteur.

De een vertelde:

鈥橞elin wanneer ik hapjes in de keuken klaar maak stop ik mijn eigen mond al vol met van alles alvorens ik de woonkamer binnen kom.鈥

Of

鈥榃anneer ik het in huis heb kan ik er niet vanaf blijven en moet het op.鈥

Of

鈥楧oor de supermark lopen en opeens ligt er van alles in mijn karretje waarvan ik weet dat het niet goed is.鈥

Daar ligt dus het probleem!
Nou ja onder andere dan.

Inmiddels ben ik een aantal jaren verder en ben blij te mogen en kunnen vertellen dat ik geen diabeet meer ben, geen medicatie slik en flink afgevallen ben. Intermitted fasting dank u wel!

Tevreden met mijn lijf? JA! Tevreden met mijn eetgedrag? Meestal wel.

Maar hoe leuk ik het om mensen te helpen in een soort gelijk proces? Het is werkelijk h茅茅rlijk!

Iedereen heeft de interne saboteur. Iedereen wil er vanaf. En niemand kan er op eigen kracht bij鈥︹.maar met hypnose kun je dat wel. In slechts 4 stappen. Een duurzame verandering voor de rest van je leven.

En nee ik ben niet eng鈥..

Fijne goede voornemens.

Liefs. Belinda

Amy Van Oosterhout
Amy Van Oosterhout
5. April, 2022.
Al jaren last gehad van mijn polsen en vingers en na het testen in het ziekenhuis kwam daar het tunnel syndroom na voren. Ik zou hiervoor geopereerd worden en zou dan per kant 6 weken niks kunnen. Tot ik hoorde over hypnose tegen de pijn鈥 natuurlijk was ik zoals ieder ander persoon als eerst zou zijn een beetje sceptisch maar wat kon het kwaad ?? Ik ben bij Belinda onder hypnose gegaan en vanaf moment 茅茅n kreeg een een warm en rustig gevoel ze luisterde en stelde de juiste vragen鈥 en daar komt die na 1 hypnose behandeling bijna pijnvrij 鈥 Ik zou het dan ook iedereen aanraden om te doen bij deze vrouw !!!
Danny Sto
Danny Sto
7. December, 2021.
Positive ervaring. Zelf ben ik zeer kritisch, nuchter en rationeel. Maar deze dame is echt goed in wat ze doet. Vertrouw, stel je open en laat je verwonderen. Sommige dingen hoef je niet te begrijpen als het maar voldoet aan je verwachtingen. In mijn geval heeft t mijn verwachtingen overtroffen. Aanrader. Punten ter verbetering: een vrij lichte omgeving ( maar wellicht is hier bewust voor gekozen) persoonlijk zou ik een dimmer op de verlichting zetten. Maar zoals ik al aan gaf鈥.ik ben zeer kritisch en als dit het enig is鈥.. zou ik niet weten waarom je haar niet zou bezoeken. Dankjewel voor je snelle ondersteuning. Je hebt me echt geholpen. !
Pim Bokhorst
Pim Bokhorst
14. September, 2021.
Na 36 jaar ben ik dankzij Belinda een niet roker Ik had alles al geprobeerd maar dit werkt echt! Ze is een fijne persoon , en ik voelde me erg op m鈥檔 gemak. Ben ontzettend dankbaar dat het nu wel gelukt is en zonder al te veel moeite. Van harte aanbevolen!
Marco Heerschop
Marco Heerschop
5. September, 2018.
Deze notoire roker is gestopt met roken met behulp van hypnose therapie. Belinda kan ik je echt aanraden. Super! Geen behoefte meer aan een sigaret, inmiddels al bijna 4 maanden van het roken af. Belinda weet je op de juiste manier in je onderbewuste aan te spreken. Absolute aanrader!
Sjoerd Claassen
Sjoerd Claassen
4. September, 2018.
Belinda, Heel erg bedankt voor je hulp, dat ik met jouw hulp, deze maand ben ik al 1 jaar een niet roker... ik blijf het een wonder vinden!!! Nogmaals bedankt