makkelijk stoppen met roken

Stoptober, deed je mee en niet gelukt?

Onderzoek: E-sigaret Veroorzaakt Longkanker Bij Muizen

Uit onderzoek van de New York University is gebleken dat e-sigaretten longkanker veroorzaakt bij muizen. Conclusie van  de onderzoekers is dan ook dat de e-sigaret ‘zeer schadelijk’ is voor mensen.

Wetenschappelijk onderzoeker Marc Willemsen van het Trimbos Instituut noemt het een ‘verontrustende en belangwekkende studie’. 

‘Ik vind het een eyeopener dat ook e-sigaretten in verband worden gebracht met longkanker en mogelijk blaaskanker,’ verklaart hij de uitkomsten van het onderzoek naar vapen, zoals het gebruik van de e-sigaret ook wel wordt genoemd.

DNA schade

Ongeveer driekwart van de Nederlandse rokers geven aan de e-sigaret met nicotine te gebruiken. Het is de eerste keer dat wetenschappelijk onderzoek heeft vastgesteld dat dat het dampen van nicotine kanker kan veroorzaken. Dat is precies wat de e-sigaret doet. Bij muizen is gebleken dat het schade veroorzaakt in het DNA tevens longkanker en blaaskanker kan veroorzaken.

E-sigaretgebruikers dampen juist om die nicotineverslaving te stillen, denken ze. Wat een heleboel mensen niet weten is dat je met hypnose of hypnotherapie snel van je nicotine verslaving kunt afkomen.

Longkanker

40 Muizen, 54 weken blootgestellen aan e-sigaretten met nicotine en daarvan ontwikkelde 22,5 procent longkanker en 57,5 procent een voorstadium van blaaskanker. 20 Muizen die damp binnenkregen zonder nicotine kregen dat niet gedurende de 4 jaar dat dit onderzocht werd.

In het verleden is wel gebleken dat de risico’s bij mensen hoger zijn dan bij muizen.

De e-sigaret is in bepaalde landen zelfs verboden. Thailand, Brazilië en India bijvoorbeeld.

Onze voorzitter van van de Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) wil het liefst een totaalverbod in Nederland. 

E-sigaretten zijn slecht nieuws.

Suikerspinlong

Longarts Van den Toorn zegt: ‘Het is prachtig dat de NVWA die stoffen heeft goedgekeurd, maar niet alles wat je opeet kun je ook dampen. Van een suikerspin eten krijg je niets, maar mensen die langdurig suikerspinnen maken kunnen daar een suikerspinlong van krijgen, omdat zij continu een kleurstof inademen die daarin wordt gebruikt.

Een e-sigaret die naar appels ruikt, is niet per definitie gezond. Sommigen mensen zeggen tegen me: het is allemaal nog niet zo bekend wat die e-sigaret veroorzaakt, waarom doe je zo moeilijk? Wij doen juist zo moeilijk, omdat we weten dat we anders een volksgezondheidsramp tegemoet gaan.’

stoptober 2019 1

Ben Jij Klaar Om Te Stoppen Met Roken?

Stoppen

Vorig jaar deed 37 procent een stoppoging. Vier jaar daarvoor was dit 34 procent. Nederland telt 3,1 miljoen rokers, waarvan 465.000 zware rokers die meer dan twintig sigaretten per dag roken. In 2001 waren dat 4,5 miljoen gewone rokers waarvan 1,3 miljoen zware.

Ongeveer één miljoen rokers doen elk jaar een poging om te stoppen met roken.

Levensverwachting

Het Trimbos en het CBS brachten in 2017 cijfers naar buiten. Uit onderzoek onder 40 duizend Nederlanders bleek dat een op de vier zware rokers overlijdt vóór de leeftijd van 65 jaar. Hun levensverwachting is gemiddeld 13 jaar korter dan dat van niet-rokers. Ook matige rokers (minder dan 20 sigaretten per dag) verloren 9 levensjaren vanwege hun verslaving.

Het aandeel sterfgevallen door longkanker is in Nederland 24 procent.

Bron: AD.nl

stoppen roken

Stoppen met roken met hypnose en hypnotherapie heeft een hele grote kans van slagen, veel groter dan menige andere manieren zoals met Champix, nicotine kauwgom of pleisters. Hoe? Ik leg je alles uit in een beoordelingsconsult. Je kunt deze boeken op www.verandernu.nl.

Laden...