img 6501

Game verslaving of plezier?

Gamen is leuk en geeft ontspanning. Kinderen leren ook van gamen, de fijne motoriek wordt gestimuleerd.

Wanneer je veel gamet hoef je niet verslaafd te zijn. Maar wanneer je maaltijden overslaat, je nachtrust in het geding komt, niet kunt stoppen terwijl je naar school of naar je werk moet dan heb je echt wel een probleem.

Game verslaving is een beetje het ondergeschoven kindje in de verslavingen. Er wordt relatief weinig aandacht aan besteed. En dat is gek want symptomen zijn eigenlijk allemaal soortgelijk.

Bijvoorbeeld wanneer het gamen een vlucht is uit de realiteit, je speelt in een fantasie wereld, online en eindeloos tegen andere spelers. Wanneer je gestoord wordt in je spel raakt je opvallend geïrriteerd. Mogelijk heb je last ook van stemmingswisselingen.

Je bent prikkelbaarder dan voorheen en wellicht heb je zelfs lichamelijke klachten. Je sociale contacten verwaarloos je en communicatie is lastig geworden met de overige gezinsleden. Eten doe je het liefst achter de computer.

Het wordt nog problematischer wanneer je niet kunt stoppen terwijl het bedtijd is. Je nachtrust leidt onder het gamen en wellicht is je dag-nacht ritme al verstoord.

Wanneer je vermoed dat je kind verslaafd is aan gamen is het van het grootste belang dat de ouders nauw betrokken worden bij de therapie. Het kind kan het niet alleen.

Heb je er zelf last van en wil je ermee aan de slag, neem gerust contact op dan kunnen we bespreken wat jou zou kunnen helpen.

Laden...