verslaafd angst faalangst examenvrees pleinvrees dieren

Verslaafd. De vele gezichten van verslaving, ben ik verslaafd aan werk?

Verslaafd zijn heeft vele gezichten.

verander nu therapeutisch hypnose

Het lijkt voor velen een ‘ver van mijn bed’ verhaal. Maar is dat werkelijk zo? Bij verslaving denk je al snel aan drugs of alcohol maar je kunt op vele manieren verslaafd zijn waarbij je in de eerste instantie niet zo bij stil staat.

Je kunt verslaafd zijn aan stoffen maar ook verslaafd aan gedrag en juist dat laatste is veel minder zichtbaar maar zorgt vaak voor enorme problemen. Voorbeelden van verslaafd zijn in gedrag zijn gameverslaving, sexverslaving, gokverslaving en misschien de best verstopte zijn eet- en werkverslaving.

Maar hoe zit dat dan met werk verslaafd? Ben je perfectionistisch? Gaat je werk ten koste van familie en/of relaties? Controleer je zelfs op vakantie je zakelijke email? dan ben je misschien wel werk verslaafd.

Hoe blij is je werkgever met de werknemer die altijd extra uren maakt? Of met de werknemer die juist extra zijn of haar best doet? Hoe lekker voelt het om continue de controle te hebben? Dat je alles kunt sturen zoals je dat wilt. Het schouderklopje en lovende woorden; ja daar word je toch ook gewoon blij van! Je voelt je gezien en gewaardeerd.

Natuurlijk ben je dagelijks bezig met je werk en vindt het lastig om het in het weekend of zelfs op vakantie je werk los te laten. Je laadt niet meer op en een burn out loert om de hoek.

Maar hoe doorbreek je die patronen wanneer je merkt dat dit niet meer werkt voor je?

Er is altijd een keuze ook al lijkt het nog zo lastig.

Hypnotherapie helpt je om betere keuzes te maken. Ook kun je kiezen voor een uitgebreide eenmalige sessie om de patronen te doorbreken. Je weet zelf het beste wat er bij jou past.

www.verandernu.nl

Bijgaand een artikel waarbij iemand zich afvraagt of hij of zij inderdaad werkverslaafde is.

Wellicht interessant om te lezen.

Hoe kom ik van mijn werkverslaving af?

 

Laden...