Nagelbijten en voor mezelf opkomen

Met enige scepsis heb ik mij bij Belinda gemeld voor een sessie om te stoppen met nagelbijten.
Als wetenschapper ga ik graag uit van bewezen methoden of in elk geval methoden waarvan ik kan begrijpen hoe het werkt. Bij hypnotherapie gaat het anders, heb ik ondervonden. Ik weet niet precies wat er gebeurt, het is niet tastbaar en niet zichtbaar, maar ik kan met zekerheid vaststellen dat het gewenste effect in 1 sessie bereikt is. Mijn nagels zijn het levende bewijs. Het komt niet in me op om er nog aan te knabbelen. Dat is het mooie: de verandering is er, maar de nieuwe situatie voelt volkomen normaal. Ik merk niet eens dat ik het niet meer doe.

Vanwege dit succes heb ik een tweede sessie bij Belinda gedaan, waarbij ik de angst wilde overwinnen die me stress gaf als ik voor mezelf wilde opkomen. Ik deed het altijd wel als ik vond dat het moest, maar het veroorzaakte allerlei spanningen. Na de tweede sessie was die stress verdwenen. Ik realiseer me soms pas aan het eind van de dag welke situaties ik voor mezelf was opgekomen, maar omdat de stress er niet meer is, gaat het vanzelf, ik merk het niet meer. Wat ik wel merk is het verschil in reactie van de omgeving: toen het veel stress kostte om voor mezelf op te komen, reageerde de omgeving vaak met irritatie of boosheid. Nu het vanzelf gaat, is de reactie ook vriendelijk.

Belinda heeft snel in de gaten waar ze de kern van het probleem moet zoeken om die vervolgens op een adequate manier aan te pakken tijdens de therapie. Ze stelt de juiste vragen en op een prettige en rustige manier. Op die manier voelt het als een gezamenlijk traject om een bepaald probleem te ‘ontwortelen’. En dan blijken, zoals in mijn geval, zowel heel concrete zaken als nagelbijten (maar ik vermoed ook gewoontes als roken etc.) als ook complexere zaken zoals allerlei angsten op een niet-invasieve en tegelijk heel doeltreffende wijze te behandelen. Het is jammer dat artsen niet (kunnen) doorverwijzen naar hypnotherapie. Ik ben ervan overtuigd dat het veel mensen kan helpen om ongewenste of ongezonde leefgewoonten eenvoudig en blijvend te veranderen.

F.S.

Amy Van Oosterhout
Amy Van Oosterhout
5. April, 2022.
Al jaren last gehad van mijn polsen en vingers en na het testen in het ziekenhuis kwam daar het tunnel syndroom na voren. Ik zou hiervoor geopereerd worden en zou dan per kant 6 weken niks kunnen. Tot ik hoorde over hypnose tegen de pijn… natuurlijk was ik zoals ieder ander persoon als eerst zou zijn een beetje sceptisch maar wat kon het kwaad ?? Ik ben bij Belinda onder hypnose gegaan en vanaf moment één kreeg een een warm en rustig gevoel ze luisterde en stelde de juiste vragen… en daar komt die na 1 hypnose behandeling bijna pijnvrij … Ik zou het dan ook iedereen aanraden om te doen bij deze vrouw !!!
Danny Sto
Danny Sto
7. December, 2021.
Positive ervaring. Zelf ben ik zeer kritisch, nuchter en rationeel. Maar deze dame is echt goed in wat ze doet. Vertrouw, stel je open en laat je verwonderen. Sommige dingen hoef je niet te begrijpen als het maar voldoet aan je verwachtingen. In mijn geval heeft t mijn verwachtingen overtroffen. Aanrader. Punten ter verbetering: een vrij lichte omgeving ( maar wellicht is hier bewust voor gekozen) persoonlijk zou ik een dimmer op de verlichting zetten. Maar zoals ik al aan gaf….ik ben zeer kritisch en als dit het enig is….. zou ik niet weten waarom je haar niet zou bezoeken. Dankjewel voor je snelle ondersteuning. Je hebt me echt geholpen. !
Pim Bokhorst
Pim Bokhorst
14. September, 2021.
Na 36 jaar ben ik dankzij Belinda een niet roker Ik had alles al geprobeerd maar dit werkt echt! Ze is een fijne persoon , en ik voelde me erg op m’n gemak. Ben ontzettend dankbaar dat het nu wel gelukt is en zonder al te veel moeite. Van harte aanbevolen!
Marco Heerschop
Marco Heerschop
5. September, 2018.
Deze notoire roker is gestopt met roken met behulp van hypnose therapie. Belinda kan ik je echt aanraden. Super! Geen behoefte meer aan een sigaret, inmiddels al bijna 4 maanden van het roken af. Belinda weet je op de juiste manier in je onderbewuste aan te spreken. Absolute aanrader!
Sjoerd Claassen
Sjoerd Claassen
4. September, 2018.
Belinda, Heel erg bedankt voor je hulp, dat ik met jouw hulp, deze maand ben ik al 1 jaar een niet roker... ik blijf het een wonder vinden!!! Nogmaals bedankt

Geef een antwoord