Game verslaving of plezier?

Gamen is leuk en geeft ontspanning. Kinderen leren ook van gamen, de fijne motoriek wordt gestimuleerd.

Wanneer je veel gamet hoef je niet verslaafd te zijn. Maar wanneer je maaltijden overslaat, je nachtrust in het geding komt, niet kunt stoppen terwijl je naar school of naar je werk moet dan heb je echt wel een probleem.

Game verslaving is een beetje het ondergeschoven kindje in de verslavingen. Er wordt relatief weinig aandacht aan besteed. En dat is gek want symptomen zijn eigenlijk allemaal soortgelijk.

Bijvoorbeeld wanneer het gamen een vlucht is uit de realiteit, je speelt in een fantasie wereld, online en eindeloos tegen andere spelers. Wanneer je gestoord wordt in je spel raakt je opvallend geïrriteerd. Mogelijk heb je last ook van stemmingswisselingen.

Je bent prikkelbaarder dan voorheen en wellicht heb je zelfs lichamelijke klachten. Je sociale contacten verwaarloos je en communicatie is lastig geworden met de overige gezinsleden. Eten doe je het liefst achter de computer.

Het wordt nog problematischer wanneer je niet kunt stoppen terwijl het bedtijd is. Je nachtrust leidt onder het gamen en wellicht is je dag-nacht ritme al verstoord.

Wanneer je vermoed dat je kind verslaafd is aan gamen is het van het grootste belang dat de ouders nauw betrokken worden bij de therapie. Het kind kan het niet alleen.

Heb je er zelf last van en wil je ermee aan de slag, neem gerust contact op dan kunnen we bespreken wat jou zou kunnen helpen.

Amy Van Oosterhout
Amy Van Oosterhout
5. April, 2022.
Al jaren last gehad van mijn polsen en vingers en na het testen in het ziekenhuis kwam daar het tunnel syndroom na voren. Ik zou hiervoor geopereerd worden en zou dan per kant 6 weken niks kunnen. Tot ik hoorde over hypnose tegen de pijn… natuurlijk was ik zoals ieder ander persoon als eerst zou zijn een beetje sceptisch maar wat kon het kwaad ?? Ik ben bij Belinda onder hypnose gegaan en vanaf moment één kreeg een een warm en rustig gevoel ze luisterde en stelde de juiste vragen… en daar komt die na 1 hypnose behandeling bijna pijnvrij … Ik zou het dan ook iedereen aanraden om te doen bij deze vrouw !!!
Danny Sto
Danny Sto
7. December, 2021.
Positive ervaring. Zelf ben ik zeer kritisch, nuchter en rationeel. Maar deze dame is echt goed in wat ze doet. Vertrouw, stel je open en laat je verwonderen. Sommige dingen hoef je niet te begrijpen als het maar voldoet aan je verwachtingen. In mijn geval heeft t mijn verwachtingen overtroffen. Aanrader. Punten ter verbetering: een vrij lichte omgeving ( maar wellicht is hier bewust voor gekozen) persoonlijk zou ik een dimmer op de verlichting zetten. Maar zoals ik al aan gaf….ik ben zeer kritisch en als dit het enig is….. zou ik niet weten waarom je haar niet zou bezoeken. Dankjewel voor je snelle ondersteuning. Je hebt me echt geholpen. !
Pim Bokhorst
Pim Bokhorst
14. September, 2021.
Na 36 jaar ben ik dankzij Belinda een niet roker Ik had alles al geprobeerd maar dit werkt echt! Ze is een fijne persoon , en ik voelde me erg op m’n gemak. Ben ontzettend dankbaar dat het nu wel gelukt is en zonder al te veel moeite. Van harte aanbevolen!
Marco Heerschop
Marco Heerschop
5. September, 2018.
Deze notoire roker is gestopt met roken met behulp van hypnose therapie. Belinda kan ik je echt aanraden. Super! Geen behoefte meer aan een sigaret, inmiddels al bijna 4 maanden van het roken af. Belinda weet je op de juiste manier in je onderbewuste aan te spreken. Absolute aanrader!
Sjoerd Claassen
Sjoerd Claassen
4. September, 2018.
Belinda, Heel erg bedankt voor je hulp, dat ik met jouw hulp, deze maand ben ik al 1 jaar een niet roker... ik blijf het een wonder vinden!!! Nogmaals bedankt